Wizz Air временно възстановява полетите си от София до Дубай
Секция: Туризъм
13 Януари 2021 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Wizz Air временно възстановява полетите си от София до Дубай

/КРОСС/ Wizz Air обяви, че временно възобновява маршрута си София - Дубай. Превозвачът ще пренасочи оперативния си капацитет от международното летище в Абу Даби към Дубай. Решението е временно и е резултат от засиления туристически интерес към пътуванията до Дубай и затягането на националните рестрикции в Абу Даби.

От 15 февруари 2021 г. маршрутът София - Дубай ще се изпълнява веднъж седмично, докато от 1 март честотата ще бъде удвоена до два полета седмично. Местата по маршрута вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ на цени от само 97.99 лв.**.

Без значение дали планират бизнес пътуване или почивка в Дубай, Wizz Air силно препоръчва на пасажерите да прочетат и спазват всички национални и международни разпоредби за безопасност. Туристите, пътуващи от България до Дубай:
- Трябва да представят валиден отрицателен сертификат за PCR тест за COVID-19, направен не повече от 96 часа преди заминаване.
- Сертификатът трябва да е за тест за полимеразна верижна реакция (PCR). Други сертификати за тестове, включително тестове за антитела и комплекти за домашно тестване, не се приемат в Дубай.
- Ако си правите тест непосредствено преди полета, трябва да носите на летището официален хартиен сертификат на английски или арабски, за да се чекирате - SMS и дигитални сертификати не се приемат.
Пълните правила за пътуване до Дубай могат да бъдат открити тук.

Тази новина идва заедно с новата ера на безопасни пътувания, като Wizz Air бе сред двигателите за рестартирането на индустрията, като бе сред първите авиокомпании, които казаха „да" на летенето и прилага строги здравни и хигиенни мерки за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.