Силен вятър и до минус 15 в неделя и понеделник
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Януари 2021 10:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силен вятър и до минус 15 в неделя и понеделник

/КРОСС/ Валежите, които предизвикаха наводнения в много райони на страната, отслабнаха и почти спряха, но предстои застудяване. Днес облачността ще бъде значителна. Почти без валежи. Ще духа слаб и умерен, след обяд в Дунавската равнина - временно силен западен вятър. Дневните температури ще бъдат от 2 до 8 градуса.

През нощта ще има променлива облачност, по-значителна на изток. Ще бъде ветровито с до умерен вятър от запад. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 6 до минус 1 градуса.

През деня от запад облачността ще се увеличава, като само на места ще превали съвсем слабо и за кратко. След временно отслабване, отново ще се усили вятърът от северозапад и запад. Максималните температури ще бъдат от около нула, плюс един до 5 градуса.

В най-западните части на Европа температурите ще се повишат още малко и на места ще превали дъжд. Зимно остава в централните и източни части на континента.

В петък минималните температури ще са от минус 5 до нула градуса. Остава доста ветровито с умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от запад-северозапад.

През деня облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Дневните температури ще са от минус 1 до плюс 4-5 градуса.

В събота застудяването ще продължи. Минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса, а дневните от минус 3 до плюс 2 градуса. Облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления над северозападните райони. На места ще прехвърчи съвсем слаб сняг. Ще остане ветровито.

В неделя сутрин минималните температури ще бъдат от около минус 10 в котловините на запад до минус 3 градуса. През деня максималните стойности ще останат отрицателни в по-голямата част от страната - от минус 6 до минус 1 градуса.

Типичен класически зимен ден, каквито в последните години все по-рядко наблюдаваме. На места ще прехвърчи слаб сняг, но нови съществени валежи няма да има.

В понеделник минималните температури ще са от минус 12 до минус 6, а дневните ще останат без промяна, от около минус 7 до минус 2.

Във вторник сутрин ще остане много студено, но през деня ще започне постепенно омекване на времето и дневните температури ще достигнат минус 3 до плюс 3 градуса.

В сряда повишението на температурите ще продължи и през втората половина на седмицата отново ще стане по-топло от обичайното за януари.