Пътят през Петрохан остава затворен, 11 села са без ток в Монтанско
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Януари 2021 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пътят през Петрохан остава затворен, 11 села са без ток в Монтанско

/КРОСС/ "Пътят от София за Берковица и Монтана през старопланинския проход Петрохан остава затворен за движение и в двете посоки и днес", съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев.

Разчистването на шосето продължава, като в него участват пожарникари и спасители от Монтана, лесничеи от горските стопанства в района и служители на пътно-поддържащата фирма.

"Поради обледяване на стволове и клонове на пътя постоянно падат нови дървета и това прави невъзможно преминаването на автомобили по него", уточни Белчев. Той припомни, че за пътуващите от Монтана и Берковица към София и обратно са възможни други два маршрута през искърското дефиле и през автомагистрала Витиня.

Другият затворен доскоро път в Монтанско от Берковица до хижа "Ком" в Стара планина вече е отворен и е проходим при зимни условия. Всички останали шосета в региона са почистени и опесъчени и са проходими.

"Към момента без ток са 11 села в общините Чипровци, Берковица и Вършец. Броят им е много по-малък от вчера, като екипите постоянно работят на терен за отстраняване на повреди по далекопроводите, причинени от тежкия мокър сняг и от обледяване на жилище", уточни областният управител на Монтана.