Фандъкова провери засегнатите от наводнението райони
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Януари 2021 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова провери засегнатите от наводнението райони

/КРОСС/ Кметът Фандъкова провери работата на аварийните екипи в засегнатите от наводнението райони и възложи да започнат огледи на нанесените щети

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери на място работата на аварийните екипи в засегнатите от наводнението райони и възложи да започнат огледи на нанесените щети по къщите и инфраструктурата.

Аварийните екипи на общината продължават отводняване на дворове и домове в район Нови Искър - в с. Мировяне и в район Надежда - в кв."Требич". В момента се работи в 7 къщи в с.Мировяне, а през нощта екипите са отводнявали къщи и във Волуяк и Житен.

Аварийните екипи на общината помагат на засегнатите от наводнението хора като изпомпват вода от имотите им и ще им съдействат при необходимост от почистване.

Заедно с районната администрация три екипа на аварийната дирекция ще извършат огледи на място на засегнатите имоти и ще направят опис на щетите от наводнението.

Кметът Фандъкова се срещна и разговаря на място с хора от с.Мировяне, чийто къщи са пострадали.

Кметът на София възложи също общинска комисия да направи огледи и опише щетите по речни корита и диги, както и на опасности по пътната инфраструктура в районите „Нови Искър", „Надежда" и „Връбница". Целта е да се набележат необходимите дейности за бързо възстановяване на засегнати обекти.

Днес кметът провери и изпомпването на водата от язовир „Суходол" 2, което се извършва от екип на столичната пожарна. Целта е да не се допусне покачване на нивото на язовира, който е в близост до околовръстен път.