Neterra.TV+ е домакин на първата БГ филмова премиера онлайн
Секция: КУЛТУРА
13 Януари 2021 15:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Neterra.TV+ е домакин на първата БГ филмова премиера онлайн

/КРОСС/Днес между 16:00 и 24:00 ч. всеки на територията на България може да гледа безплатно нови български филми в платформата neterra.tv/plus

Първата българска продукция с изцяло онлайн премиера - „Кръвта на пеликана", вече може да се гледа от всяка точка на България в neterra.tv/plus, каза продуцентката на филма Мила Войникова в предаването Дарик кафе.

В условията на ограничена възможност за посещение на киносалоните, онлайн платформата Neterra.TV+ се превърна в един от най-ефективните начини новото българско кино да се среща със своята публика. След като редица филмови фестивали като CineLibri и Master of Art се излъчиха онлайн в Neterra.TV+ през 2020 година, на 15 януари 2021 г. платформата ще е домакин на онлайн изданието на фестивала Sofia MENAR с най-доброто от киното на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка.

„Днес, по случай Деня на българското кино и благодарение на партньорството с Националния филмов център и Столична община, организираме безплатен достъп в платформата neterra.tv/plus до нови български филми. Включени са 23 заглавия от игралното и 13 от документално кино. За първи път в 106-годишната история на този празник българската публика ще има безплатен достъп до толкова много заглавия в един ден. Предложението е валидно от 16 часа до 24 часа само за територията на България", съобщи маркетинг директорът на Neterra.TV Мая Калчева.

Neterra.TV+ отбелязва професионалния празник на работещите в киноиндустрията и поздравява всички приятели и кинофенове с филми като „Безкрайната градина", „Маймуна", „Диви и щастливи", „Писма от Антарктида", „Слава", „Посоки", документалните филми на Агитпроп, Найо Тицин и много други.