Министри на изслушване в парламента заради наводненията в страната
Секция: ПОЛИТИКА
14 Януари 2021 09:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министри на изслушване в парламента заради наводненията в страната

/КРОСС/ Четирима министри от кабинета ще бъдат изслушани днес в парламента, за да представят информация за ситуацията около проливните дъждове и наводненията в страната.

Точката е първа в дневния ред на Народното събрание в четвъртък. В Народното събрание се очакват министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Те ще трябва да информират депутатите за ситуацията на територията на страната, във връзка с влошената метеорологична обстановка от последните няколко дни, както и предприетите действия на компетентните органи за отстраняване на щетите.

Валежите в България вече значително намаляха, но последствията от тях продължават да застрашават хората и имуществото им, предизвиквайки свлачища, наводнения и блокиране на пътища. Няколко населени места дори останаха без ток.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще разгледат и промени в Закона за пчеларството, предлагащи да отпадне режимът на регистрация на пчелините и пчелните семейства от кметовете на населените места, както ще ратифицират спогодбата между България и Кралство Нидерландия за избягване на двойното данъчно облагане.