Гл. комисар Николай Николов: Ако има виновни за наводненията, те ще бъдат наказани
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2021 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гл. комисар Николай Николов: Ако има виновни за наводненията, те ще бъдат наказани

/КРОСС/ Почти 700 къщи са вече отводнени, а нощта премина спокойно. Това каза пред „Тази сутрин" гл. комисар Николай Николов - директор на Гл. дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Най-критично положението с наводненията е било около София - Перник, Батановци, Радомир, Костинброд, каза още той и добави, че трябва да сме подготвени към природните явления.

Дъждове и преовлажняване на почвата води до високи скатни води, добави Николов. Той обясни, че ако има виновни, те ще бъдат наказани. Според него трябва да слушаме метеоролозите и Системата за ранно предупреждение, които много точно прогнозират дъжд и сняг.

Хубавото е, че нямаме жертви при тези наводнения, добави гл. комисар Николов. Според него пропадането на пътните участъци е свързано с това, че направеното трябва да се поддържа, много средства са необходими, добави Николов.

Той коментира и ситуацията в Северозападна България, като обясни, че там проблемите с електричеството се отстраняват. След силни снеговалежи и паднали клони около 29 хиляди абонати останаха без ел. захранване.

Гл. комисар Николов заяви и че с процеса по евакуиране имаме напредък, защото преди е бил много тежък. Сега хората се мобилизират по-бързо, проблем остават животните.