Усъвършенствани през 2021 Г., най-новите монитори от серията Ultra на LG надминават всички очаквания
Секция: Технологии
14 Януари 2021 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Усъвършенствани през 2021 Г., най-новите монитори от серията Ultra на LG надминават всички очаквания

С премиум технология при дисплеите и характеристики, повишаващи производителността, новата гама отговаря на нуждите дори на най-взискателните професионалисти


/КРОСС/ LG Electronics (LG) има за цел да утвърди солидната си позиция в сегмента на премиум мониторите, представяйки новите модели от серията Ultra на CES® 2021. Проектирани с геймъри, дигитални художници и професионалисти в областта на технологиите, най-новите монитори от сериите UltraGear TM, UltraWide TM и UltraFine TM осигуряват превъзходна производителност и развлечения и са идеални за употреба както в дома, така и в офиса.

2021 LG UltraGear гейминг монитори
Разполагайки с Nano IPS 1 милисекунди Gray-to-Gray (GTG) дисплеи, новите гейминг монитори UltraGear на LG (модели 27GP950, 32GP850 и 34GP950G) предоставят най-доброто изживяване по време на игра. И трите модела от 2021 г. моментално правят игрите от всеки жанр по-завладяващи чрез изключителна скорост и качество на картината, високи резолюции на екрана и широка цветова гама (DCI-P3 98 процента).

27-инчовият UltraGear 4K UHD монитор (модел 27GP950) улеснява плавния геймплей с честота на опресняване от 144Hz, с възможност за овърклок до 160Hz. Той поддържа и HDMI 2.1 с променлива честота на опресняване (VRR) на изображенията и позволява на потребителите да се насладят на вълнуващи 4K игри с честота до 120Hz на компютри и последно поколение конзоли. Към първокласната гейминг производителност на 27GP950 е добавено и хардуерното калибриране на LG, което позволява на Nano IPS дисплея да възпроизвежда цветове, които са едновременно изключително точни и ясни.

Мониторът LG 32GP850 е достоен наследник на впечатляващия от миналата година модел 27GL850. 31.5-инчовият Quad High Definition (QHD) Nano IPS монитор осигурява игри от следващо ниво с високоскоростен панел с течни кристали с честота на опресняване 165Hz и овърклок до 180Hz. Съвместим с NVIDIA G-SYNC®, този UltraGear монитор потапя геймърите в любимите им заглавия, като създава богати и реалистични изображения, без трептене и накъсване.

Носител на наградата за иновации на CES 2021 г., LG 34GP950G придава кинематографично качество на игрите, благодарение на 34-инчовия си дисплей UltraWide QHD Nano IPS със съотношение 21: 9 и честота на опресняване 144Hz (с възможност за овърклок до 180Hz). Този монитор се отличава с NVIDIA G-SYNC® ULTIMATE, най-високото ниво на производителност на G-SYNC, официално сертифицирано от NVIDIA, за да осигури най-доброто качество на картината с минимално визуално накъсване и по-завладяващо гейминг изживяване.

Моделите 27GP950 и 34GP950G са сертифицирани от VESA DisplayHDR 600, докато 32GP850 мониторът поддържа HDR10 за динамични игри в най-добрата им светлина. Всеки модел разполага с екран с матово покритие за намаляване на отраженията и атрактивен кръгъл дизайн на задния корпус, който е част от отличителния футуристичен външен вид на LG UltraGear.

2021 LG UltraWide монитор
Друг носител на наградата за иновации на CES, LG UltraWide мониторът 40WP95C, е многофункционална станция, която разполага с 40-инчов извит Nano IPS дисплей с 5K2K UltraWide (5,120 x 2,160) резолюция и съотношение 21: 9. Със своя невероятен екран, този монитор може да помогне за повишаване на производителността на потребителите, като им позволява да гледат и извършват повече действия на екрана по едно и също време. Това прави дисплея чудесен избор за създатели и разработчици на дигитално съдържание или за всеки, който редовно изпълнява много на брой задачи. Зашеметяващото ясно качество на изображението с 98 процента (типично) покритие на цветовото пространство DCI-P3 и 135 процента от цветовото пространство sRGB осигурява прецизността, необходима за най-детайлната работа, докато поддръжката за HDR 10 гарантира безупречна HDR производителност. LG UltraWide също отговаря на нуждите на свързаността на съвременния професионалист с множество опции, включително Thunderbolt TM 4, която едновременно осигурява бърз трансфер на данни и зареждане чрез един кабел. Този монитор е ергономично проектиран с възможност за регулиране с пълен наклон, височина и въртене, осигурявайки всякакъв вид комфорт за потребителя.

2021 LG UltraFine Display OLED Pro
Със своето точно възпроизвеждане на цветовете и изключителното HDR и SDR качество на картината, UltraFine Display OLED Pro на LG (модел 32EP950) е идеалното решение за професионалисти в творческата индустрия като създатели на визуални ефекти и продуценти, работещи във филмови или анимационни студия. Самозилъчващия OLED дисплей дава на 31,5-инчовия 4K монитор контрастно съотношение 1 000 000: 1, докато независимият контрол на затъмняването на повече от осем милиона пиксела помага да се елиминира разсейващият ефект на ореола, характерен за HDR LCD дисплеите. UltraFine Display OLED Pro осигурява и превъзходна точност на цветовете, покривайки 99 процента (типично) както за DCI-P3, така и за цветовото пространство Adobe RGB.

LG UltraFine Display OLED Pro постига търсенето на цветове от страна на дигиталните художници, благодарение на своя 10-битов 4K OLED дисплей и LG Calibration Studio. Хардуерното решение за калибриране на LG позволява на потребителите да нанасят директни корекции, за да осигурят най-висока степен на точност и последователност на цветовете. А за удобна връзка с широк спектър от устройства, мониторът разполага с множество портове: един USB Type-C с 90W зареждане, два DisplayPort, един HDMI и три USB.
„От завладяващи игри до професионално ниво на производителност и действие, най-модерните Ultra монитори на LG разполагат с това, което е необходимо, за да задоволят нуждите на най-взискателните потребители днес", сподели Джанг Ик-хван, старши вицепрезидент и ръководител на IT бизнес звеното на LG Electronics Business Solutions Company. „Нашата лидерска позиция в сегмента на премиум мониторите е устойчива само ако продължим да правим иновации с разнообразни нови предложения, предназначени както за настоящи, така и за нови клиенти."

Мониторите LG Ultra за 2021 г. ще бъдат изложени на виртуалния щанд на LG на CES 2021. Следете всички новини за LG, свързани с изложението CES, с хаштага #LGCES2021 в социалните мрежи.