За 20 лева: Пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъж, който се грижи за нея
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2021 13:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За 20 лева: Пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъж, който се грижи за нея

/КРОСС/ Пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъж, който се грижи за нея, съобщиха от полицията. За дръзкото посегателство сигнал в дежурната част на областната дирекция е приет в 03:45 часа на 13 януари.

Съобщено било, че в частен имот на ул." Иван Вазов" в шуменското село Велино след взлом на дворна и входна врата са влезли трима неизвестни мъже и нанесли побой над мъж и жена. Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи и екип на спешна помощ.

Изяснено било, в жилището на 92-годишната жена са влезли непознати, като единият от тях отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса и полагал грижи за нея. Нанесен му е побой.
Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти в лицето и поискали да им бъдат дадени всичките пари, с които разполагат. В къщата, в която жената живее при тежки битови условия нападателите намерили 20 лева. Взели парите, напуснали имота и поели в неизвестна посока.

В лицето на мъжа е нанесена порезна рана. Проведени са незабавни действия за установяване на извършителите. Криминалисти от районното управление в Шумен започнали работа по няколко версии.

Проведените активни и целенасочени действия дали резултат. Шест часа по-късно в полицейското управление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар.

Криминалисти разкриха грабеж над възрастна жена в Долни Дъбник

Час по-късно са задържани още трима мъже - 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град. Разпитани са.

Случаят е докладван в Окръжна прокуратура-Шумен. С постановление на прокурор са трима от задържаните са с мярка до 72 часа, 44-годишният е с полицейска до 24 часа. Мъжете са криминално проявени.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава под надзора на компетентната прокуратура.