Все по-студено в следващите дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2021 14:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Все по-студено в следващите дни

/КРОСС/ През нощта повече облаци ще има над източната половина на страната. Преди и около полунощ е възможно за кратко на места да прехвърчи слаб сняг, но валежите няма да бъдат съществени. Ще остане ветровито, с до умерен вятър от запад. Температурите утре сутрин ще бъдат от минус 7 до минус 1 градуса.

През деня облачността ще бъде незначителна. В Дунавската равнина ще остане ветровито с до умерен западен вятър. Дневните температури ще са от около нулата до плюс 5 градуса.

Зимно и студено ще бъде на много места в Европа. Във Варшава температурите също ще паднат почти до минус 10, а в Москва и минус 20. Сняг ще превали и в Истанбул.

В събота ще бъде облачно. Ще превали слаб или съвсем слаб сняг, но съществена нова снежна покривка няма да се образува.

Минималните температури ще бъдат от минус 8 до минус 2, а дневните - от минус 3 до плюс 3. Ще духа до умерен северозападен вятър.

В неделя остава предимно облачно и много студено. Възможно е да прехвърча слаб сняг, но валежите ще са несъществени като количество.Минималните температури ще бъдат от минус 10 до минус 4, а дневните ще останат отрицателни, от минус 6 до минус 1, само в крайните югозападни райони до около нула.

В понеделник в много райони облачността ще се разкъса и минималните температури ще се понижат още, като ще бъдат от около минус 13 (на места не са изключени и по-ниски стойности) до минус 5 градуса. Дневните остават ниски - от около минус 6 до нула градуса.

Студено ще остане и във вторник и сряда сутрин, а слабо, постепенно повишение на температурите ще започне от четвъртък.