Wizz Air Abu Dhabi добавя нова дестинация – Тел Авив
Секция: Туризъм
14 Януари 2021 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Wizz Air Abu Dhabi добавя нова дестинация – Тел Авив

/КРОСС/ Wizz Air Abu Dhabi, най-новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, днес обяви нов маршрут от Абу Даби до Тел Авив, Израел. Добавянето на тази дестинация се случва в навечерието на предстоящия първи полет на авиокомпанията от столицата на ОАЕ до Атина на 15 януари 2021 г.

Връзката между Абу Даби и космополитния израелски град ще открие нови възможности за пътуващите и ще разшири и разнообрази туристическия сектор на Абу Даби. Билетите са вече в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията (версии на платформите на арабски език вече също на налични), като цените започват от 99 дирхами*.

Председателят на компанията Йозеф Варади коментира: „Стартирането на Wizz Air Abu Dhabi е смел ход, с който искаме да превърнем Абу Даби във входна врата за пътувания на ниски цени в региона. С радост приветстваме възможността да допринесем за усилията на Абу Даби за обогатяване на туристическия сектор в ОАЕ в съответствие с неговата социално-икономическа визия. Очакваме с нетърпение да работим с нашите стратегически партньори в ОАЕ в полза на страната, като откриваме нови възможности за пътуване пред местните жителите и туристите от цял свят."

Wizz Air Abu Dhabi наскоро потвърди, че Атина ще е първата ѝ дестинация от столицата на ОАЕ, като полетите от международното летище Абу Даби започват утре, 15 януари 2021 г. Те ще бъдат последвани от полети до Солун от 4 февруари 2021 г.

Wizz Air Abu Dhabi е съвместно предприятие, създадено между ADQ и Wizz Air Holdings Plc. Първоначално обявената маршрутна мрежа, с която то ще стартира дейност, включва Атина, Солун, Александрия, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван. Още дестинации предстои да бъдат добавени през следващите месеци.