Мария Захарова се подигра с цензурата над Тръмп в социалните медии в САЩ
Секция: Русия
14 Януари 2021 17:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мария Захарова се подигра с цензурата над Тръмп в социалните медии в САЩ

/КРОСС/ Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова сравни блокирането на американския президент Доналд Тръмп в социалните мрежи с "ядрен взрив" в киберсредата и заяви, че това нанасяло удар по демократичните ценности, декларирани от Запада.Както е известно, всички големи американски платформи за социални медии блокираха акаунтите на републиканеца Тръмп. Twitter и Facebook обявиха безсрочно замразяване на акаунтите на Тръмп, обвинявайки го в подстрекателство към насилие.

"За да направят това, не им е било необходимо съдебно решение или становище на поне някакъв специализиран етичен орган. Те просто взеха и изключиха официалните профили на Тръмп. Дори лоялни американски партньори, които със сигурност не изпитват нежни чувства към Тръмп, не биха могли да издържат на подобна атака срещу западните ценности. Това решение може да се сравни с ядрен взрив в кибер среда - унищожението не е толкова ужасно, колкото ще са последиците", подчерта Захарова на страницата си във Фейсбук.

Според официалния представител на руското външно министерство така е нанесен удар по демократичните ценности, декларирани от западната общност. Така е започнало прекрояването на медийния пазар и най-голямата дигитална миграция в историята.