ГЕРБ: Няма да внесем в Изборния кодекс нито една от промените, които Радев предложи
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2021 17:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ: Няма да внесем в Изборния кодекс нито една от промените, които Радев предложи

/КРОСС/ Представителите на партия ГЕРБ Тома Биков и Георг Георгиев направиха изявление пред журналисти по повод насрочването на 4 април за дата за парламентарните избори, което президентът Румен Радев съобщи минути по-рано.

През цялото лято президентът Румен Радев говореше и искаше избори през октомври или ноември. След това, на 7 декември зададе в дневен ред на обществото за датата 28 март. Месец по- късно започнха консултации с всички политически сили, здравните власти и ЦИК. Всички те заявиха своята готовност да организират и да се явят на 28 март. След този консенсус президентът показа, че не е в състояние да живее в среда на консенсус и насрочи датата 4 април, каза в началото на изявлението си Тома Биков.

Президентът предложи в оставащото малко време до края на този парламент и броени дни до редовните парламентарни избори да бъдат направени промени в изборното законодателство, които засягат неговия фундамент и философия.

Ние няма да внесем нито една от промените, които Радев предложи, категоричен е Биков.

Основанието е, че подобен подход би разрушил доверието в изборния процес и би обслужил неясни интереси. Ще направим всичко, каквото можем да повишим избирателната активност и призоваваме още днес избирателите да упражнят гласа си, допълни депутатът.