Русенският университет въвежда онлайн кандидатстване
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Януари 2021 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русенският университет  въвежда онлайн кандидатстване

/КРОСС/ Във връзка с ограничаването на опасността от разпространение на КОВИД 19 и спазването на противоепидемичните мерки, Русенският университет съобщава на кандидат-студентите, че осигурява възможност за предварително онлайн кандидатстване с гарантиран прием за една избрана специалност в редовна форма на обучение. За целта платформата online.uni-ruse.bg/ е надградена с полето „Запазването на място в желана специалност". Освен директно до платформата е предвиден достъп и през страницата на университета www.uni-ruse.bg. Опцията ще бъде активна от 12 януари до 1 юли 2021 година и се ползва след предварителна регистрация от самата страница online.uni-ruse.bg/.
Абитуриентите завършващите през тази година могат да се възползват от възможността за предварителен гарантиран прием със само няколко кликвания и избор на желаната специалност от падащо меню. За притежаващите диплома за завършено средно образование от предходни години е предвидена допълнителна опция за въвеждане на данни от дипломата.
За заплащане на кандидатстудентските и семестриалните такси системата генерира вносна бележка с необходимите данни за различни видове банкиране.