Русия може скоро да одобри трета своя ваксина срещу Covid-19
Секция: Русия
15 Януари 2021 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия може скоро да одобри трета своя ваксина срещу Covid-19

/КРОСС/ Русия може да премине към одобряване на третата произведена в страната ваксина срещу коронавируса през следващите дни, заяви в петък Анна Попова - главният санитарен инспектор в Роспотребнадзор (Федералната служба за надзор и защита на правата на потребителите и човешкото благосъстояние).

"Институтът "Чумаков" трябва да получи свидетелство за регистрация след дни, но резултатите от клиничните изпитания не разработената от него ваксина вече са много добри и много показателни", разкри тя по време на Форума "Гайдар".

На този етап руските власти издадоха разрешение за спешна употреба на две ваксини, разработени от Института "Гамалея" (Спутник V) и на Института "Вектор" (EpiVacCorona).

Междувременно здравното министерство на Русия отчете увеличаване на новозаразените с коронавирус през последното денонощие с 24 715 до общо 3,520 531 от началото на пандемията. Бяха регистрирани и нови 555 смъртни случаи, с което техният общ брой достигна 64 495.

Официалните данни показват, че 2 909 680 руски жители са се възстановили от болестта от началото на пандемията, докато броят на тестовете за коронавирус, извършени от страната, надхвърли 95,6 милиона.