Франция въвежда вечерен час
Секция: СВЯТ
15 Януари 2021 14:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Франция въвежда вечерен час

/КРОСС/ Френските власти въвеждат вечерен час за всички граждани в европейската част от територията на Франция, считано от тази събота - 16 януари.

Вечерният час ще е с начало 18 часа местно време и ще продължава до 6 часа сутринта, като мярката ще е в сила най-малко 15 дни. Всички граждани ще трябва да останат по домовете си, а търговските обекти и публичните учреждения ще трябва да затворят.

Предвижда се изключение при пътуване до работното място, когато работното време е през нощта или приключва след 20 часа, или работната дейност е неотложна. Поради семейни причини, които са свързани с грижи за уязвими или болни граждани или по медицински причини - посещение на болница, необходимост от изследвания или прегледи, които не могат да бъдат извършени от разстояние, закупуване на лекарства.

Изключения се допускат и при дейности от обществен интерес по искане на административните власти, например организации за борба с бедността или раздаване на помощи и храна по домовете; при оказване на помощ и съдействие на хора с увреждания и придружаващите ги или при разходка на домашни любимци в района на жилището, което гражданинът обитава.

Гражданите, които ще останат навън след 18 часа, са длъжни да попълнят декларация. /