Ски зона Пампорово възобновява работа тази събота 16.01
Секция: Туризъм
15 Януари 2021 18:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Ски зона Пампорово възобновява работа тази събота 16.01

/КРОСС/ На 16 януари курортът отново ще бъде достъпен за зимни спортове, а операторът на ски зоната обяви запазване на промоционалните цени на лифт картите до 22 януари включително.

През последните 5 денонощия снежните оръдия в Пампорово работят с пълен капацитет и произвеждат сняг по пистите. Очаква се в събота да бъдат отлично подготвени и отворени минимум 70% от ски зоната, а в следващите дни да бъдат пуснати още писти и курорта да заработи почти изцяло.

За радост на всички, времето най-после се нормализира и в курорта освен изкуствен сняг, през последните дни има и периодични снеговалежи, които допринасят за значителното подобряване на условията за ски и сноуборд.

Цената на дневната лифт карта остава 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете до 22 януари включително, като от Пампорово АД препоръчват всички посетители да закупуват картите си директно през новия онлайн магазин на www.pamporovo.me, за да направят преживяването си по-приятно, като избегнат напълно чакането на опашки и прекарат повече време по пистите.

До 22 януари в сила ще бъде също и промоционален период в някои от по-големите хотели в курорта, като 5 звездните Перелик и Орловец, които ще продават с 20% отстъпка и също могат да бъдат резервирани директно през онлайн магазина на Пампорово.

Освен ски и сноуборд по белите писти в курорта, посетителите могат да се възползват и от други интересни активности на открито предлагани от Туристически Център Пампорово, сред които зимни преходи и преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

Следващата неделя, 24.01, от центъра организират второто поредно издание на събитието "Първи стъпки в ски бягането с Екатерина Дафовска", което има за цел да популяризира спорта сред повече хора в страната, а желаещите да опитат имат шанса на получат първия си урок лично от Олимпийската ни шампионка - Екатерина Дафовска.

За актуална информация за отворени писти и работещи съоръжения, метеорологичната обстановка и всичко в Пампорово следете сайта www.pamporovo.me и социалните канали на курорта или се обадете на 070017702.