Около 50% от заявилите желание общопрактикуващи лекари в София са ваксинирани
Секция: Здраве
18 Януари 2021 10:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Около 50% от заявилите желание общопрактикуващи лекари в София са ваксинирани

/КРОСС/ Около 50% от заявилите желание общопрактикуващи лекари в София са ваксинирани. Това са около 350 души, каза д-р Георги Миндов - председател на НСОПЛ-София. Общо заявилите са 690, което е 90 на 100 от тези в столицата, добави той.

София не е приключила фаза 1 на ваксинацията, а когато всички здравни работници се имунизират, тогава официално ще започнем със списъците за пациентите, обясни още лекарят. Той добави, че между 2-3% от неговата пациентската листа са заявили желание за ваксинация. Д-р Миндов не може да каже много или малко е това.

Притеснявам се, че ще има бум, хората ще се престрашат в последния момент. Ще има желаещи преди курортния сезон, предположи общопрактикуващият лекар.

Д-р Миндов обясни, че при масовата ваксинация се опасява, че лекарите няма да могат да се занимават с другите пациенти. Защото чисто административно на човек ще отнеме 20-30 минути, иначе да се постави ваксината е 5 секунди, добави той. За да сме пълноценни, трябва да мислим как ще се организира времето за ваксиниране, каза още специалистът.