Стартира втората фаза на имунизацията срещу Covid-19
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2021 10:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стартира втората фаза на имунизацията срещу Covid-19

/КРОСС/ Част от ваксинираните, които са получили първата доза от ваксината са обезпечени с препарата на „Пфайзер" и „Бионтех", от днес започват да получават втората доза.

В 10.00 ч. започна вторият етап от ваксинирането на личния състав на Военномедицинска академия (ВМА). Втора доза бе поставена на началника на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски, а такава ще получат и всички медици, които бяха ваксинирани срещу Covid-19 в края на месец декември.

Мутафчийски заяви пред журналисти, че ваксинирането срещу коронавируса ще става все по-масово и затова са направени предложения за специализирани центрове в големите болници с мобилни екипи и имунизационен център, който да бъде с удължено работно време.

„Ваксинационен център, който да работи на две смени минимум до 10 ч. вечерта, защото при масова ваксинация, знаете, че ще възникне проблема - хората отиват на работа и в работно време не могат да излязат да се ваксинират. Предвидили сме го това нещо и ще работим до 10 часа", кама началникът на ВМА след ваксинацията.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов също се реимунизира срещу COVID-19. Втората доза ваксина му бе поставена в Клиниката по неврология на УМБАЛ „Александровска".