За 2 години ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради над 40 фотоволтаика за свои клиенти
Секция: ИКОНОМИКА
18 Януари 2021 14:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За 2 години ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради над 40 фотоволтаика за свои клиенти

Компанията работи активно за подобряване на енергийна ефективност и увеличаване на дела на възобновяемата енергия в България


/КРОСС/ Интересът към реализация на ВЕИ проекти у нас бележи траен ръст през последните две години. Тази тенденция се наблюдава при различните по вид централи за производство на енергия от възобновяеми източници и развитието в тази посока се очаква да продължава и през следващото десетилетие. Данните за изградени и работещи ФЕЦ на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги до момента също са показателни за все по-бързото развитие на пазара в този сегмент. През 2020 година компанията отбеляза двоен ръст при строежа на фотоволтаични централи спрямо предходната 2019 година. Очакванията са тенденцията за ръст в абсолютния брой, както и в нивата на инсталирана мощност, да се запази през следващите години.

Предвид нарастващия интерес към енергийно ефективно производство и съответно потребление на енергия компанията получава все повече запитвания от свои клиенти за реализация на подобен род проекти, в това число и централи за производство на възобновяема енергия. ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е изградило мрежа от партньори, чиято дейност е свързана с проектиране и изграждане на фотоволтаични централи. Следвайки пазарните тенденции, енергийният търговец предприе интегриран подход за работа със своите клиенти - не само да доставя електроенергия, а да предлага и дава цялостни решения в областта на енергийната ефективност. С оглед нарастващия брой клиенти, проявяващи интерес към инвестиция в посока „зелено производство" и по-конкретно във ФЕЦ, в края на миналата година компанията разшири още своята мрежа от партньори с цел да отговори на високите изисквания на своите клиенти и да увеличи капацитета си за изграждане и пускане в експлоатация на слънчеви централи на територията на техните обекти.

Наред с богатия опит в изграждането на централи за производство на слънчева енергия ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност" компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги предлага на клиентите си освен проектиране и строеж на фотоволтаични инсталации, богат избор от енергийно ефективни електроуреди и осветление, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, както и различни специализирани услуги и консултации.