Марияна Николова разговаря с председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2021 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марияна Николова разговаря с председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Той бе придружен от Петър Кънев, член на УС на федерацията.
Министър Николова коментира, че в момента спортът е изключително важен за укрепване на здравето на хората. И уточни, че Министерството на туризма полага усилия за привличането както на български, така и на чуждестранни посетители с реклама на възможностите за спортен туризъм в страната.
От своя страна Любо Ганев изложи пред министър Николова предстоящите волейболни състезания. И допълни, че в последните години се наблюдава засилен интерес от чуждестранни гости към спортните мероприятия в България, което несъмнено оказва положителен ефект освен за развитието на спорта, но и на туристическия сектор.
По време на разговора Петър Кънев каза, че спортният туризъм е много важен за България, тъй като както по Черноморие, така и във вътрешността на страната са създадени условия за практикуването на разнообразни спортове и дейности.
От волейболната федерация благодариха на вицепремиера Николова, както и на цялото правителство на министър-председателя Бойко Борисов за подкрепата, която оказват на българския спорт и родните състезатели.