Бившата шефка на Канал 3 си тръгва от Нова заедно с Домусчиеви
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Януари 2021 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бившата шефка на Канал 3 си тръгва от Нова заедно с Домусчиеви

/КРОСС/ Управителят на Нова Броудкастинг Груп госпожа Ива Стоянова се оттегля от компанията заедно с братя Домусчиеви и вече не е част от нейния екип. Тя обяви днес, че напуска управлението на най-голямата мултиплатформена медия в България. Това става ден след съобщението на Комисията за защита на конкуренцията, че одобрява сделката за продажба на NOVA на United Group - водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа."Станах управител на Нова Броудкастинг Груп след покана от досегашните собственици Кирил и Георги Домусчиеви и смятам, че е редно и достойно да се оттегля заедно с тях. Благодаря им за доверието, както и за приноса им за развитието на групата. Щастлива съм, че в момента медията е абсолютен лидер на пазара и по гледаемост, и по приходи. Работих с изключително мотивиран екип от професионалисти, които вярвам, че ще постигат още по-големи успехи и им ги пожелавам от сърце", заяви Ива Стоянова.

Господата Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев, както и целият екип на Нова Броудкастинг Груп благодарят на госпожа Ива Стоянова за ползотворната и всеотдайна работа, и й пожелават успехи в бъдещи професионални начинания.

Вчера Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на регистрираната в Люксембург United Media да придобие едноличен контрол върху "Нова Броудкастинг Груп" и дъщерните му дружества, както и съвместен контрол върху "Файненшъл Маркетплейс", "Грабо Медия" и издателската компания "Атика Ева".

Нова тв се продава пак само 2 години, след като смени собственика си. Сега купувач е американската "Юнайтед груп", която придоби БТК, вече позната като телекомуникационната компания "Виваком".

Братята Кирил и Георги Домусчиеви я купиха за 185 млн. евро от шведската компания MTG ("Модърн таймс груп") в края на февруари 2019 г. Неофициално източници от банковите среди посочват, че сега цената е с около 100 млн. евро повече, като в сметката вече влиза и цялата онлайн група "Нетинфо".

"Юнайтед груп" е създадена през 2000 г. от сърбина Драган Шолак. През годините той партнира с различни финансови инвеститори, но винаги е сред акционерите. Днес компанията на практика е американска, а акционери в нея са лондонският фонд "БиСи партнърс" и американският KKR.