На Дунав мост 2 спипаха близо 3000 блистера диазепам
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Януари 2021 14:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На Дунав мост 2 спипаха близо 3000 блистера диазепам

/КРОСС/ На Дунав мост 2 спипаха близо 3000 блистера диазепам в кола на българин, който пътува за Великобритания, съобщават от Агенция "Митници".

Води се разследване за незаконно пренасяне на лекарствен продукт под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин.

Около 13,15 ч. на 14 януари в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин - Калафат, митническите инспектори са отклонили за проверка лек автомобил м. "Мазда" с английска регистрация, управляван от българския гражданин Г.Г. Четиридесет и шест годишният водач е обяснил, че пътува за Великобритания.В багажника на колата са били установени куфар и лични вещи. Митническите служители са съпроводили шофьора до ТИР Терминала във Видин, където е била извършена щателна проверка на превозното средство.

В естествена кухина под задната седалка са били открити блистери с таблетки с надпис Bensedin 10mg (diazepam). Въпросният препарат е включен в Списък III - Рискови вещества към Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

Още от същия лекарствен продукт митническите служители са открили и в други кухини в автомобила - в предната лява врата, двете задни врати и пространство в багажника над бронята.

Общото количество на задържаното лекарство е 2957 блистера, в които се съдържат 44 355 таблетки.

Г.Г. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за незаконно пренасяне през границата на страната на наркотично вещество.

Съдът е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение "домашен арест".