Хирурзи от четири специалности оперират с най-новото поколение на робота Да Винчи
Секция: Здраве
19 Януари 2021 15:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хирурзи от четири специалности оперират с най-новото поколение на робота Да Винчи

/КРОСС/ Уролози, гинеколози, гръдни и коремни хирурзи в "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда" актуализираха технологичния си арсенал с най-новата роботизирана хирургична платформа - четвърто поколение Da Vinci Xi. Тя замести предишния представител на робота, който даде началото на робот-асистираната хирургия в болницата през 2017 г. Това съобщават от болницата.

Робот-асистираната хирургия създава особено значима разлика при онкологичните операции, където прецизността и бързото възстановяване са много важни. В много случаи значително се подобряват перспективите и качеството на живота на пациента, например при органосъхраняваща хирургия.

Болница "Токуда" е единственото лечебно заведение в страната, в което се извършват роботизирани операции в четири различни специалности. Опитът, който натрупаха през последните години сертифицираните специалисти и прогресивната инвестиция в най-актуалната хирургична технология в света, превръщат лечебното заведение в технологичен лидер и референтен център за най-иновативната хирургия в страната.

С подновяването на робота "Да Винчи" с неговата най-нова версия възможностите за пациента и качеството на хирургията са изравнени със световния стандарт на напредналата медицина в тази област, съобщават още от столичната болница.