Мат Деймън е под строга карантина в Австралия
Секция: Шоубизнес
19 Януари 2021 16:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мат Деймън е под строга карантина в Австралия

/КРОСС/ Американският актьор Мат Деймън бе поставен под строга карантина веднага след пристигането си в Австралия, съобщи ТАСС.

Причина за това са множеството обвинения в страната по адрес на холивудски звезди, които нарушават противоепидемичните мерки на австралийските власти, писа в. "Сидни морнинг хералд".

Според изданието пристигналият миналата седмица в Сидни петдесетгодишен актьор и семейството му били изолирани в частен дом в Байрън Бей, Нов Южен Уелс, където ще останат под наблюдението на лекари. Те ще следят здравословното им състояние и ще контролират спазването на правилата на карантината. Спрямо актьора и роднините му се прилагат "най-строгите протоколи за биобезопасност", каза изпълнителният директор на медицинската компания "Консиерж доктърс" Зак Търнър.

"Актьорът и членовете на семейството му много стриктно спазват изискванията на карантината. Преди да пристигнат, те прекараха две седмици в изолация в ски курорт в САЩ и на всеки три дни се подлагаха на тест за новия коронавирус. След това пристигнаха в Австралия с частен самолет, всеки ден почистват жилището си, в следващите две седмици под карантина получават доставки на храна у дома и преминават редовни здравни прегледи", каза той.

Строгите мерки към актьора са наложени на фона на многобройни обвинения към пребиваващи в страната чуждестранни знаменитости. Много от тях тях нарушават изискванията за изолация и попадат в обективите на папараци, като предизвикват възмущение у австралийците с поведението си.

Деймън, който е под карантина със съпругата и трите им дъщери, е в Австралия за снимките на филма "Тор: любов и гръмотевици" в Сидни. Стойността на продължението на кинофранчайза е около 178 австралийски долара (136 милиона щатски долара), като 24,1 милиона австралийски долара са грант от австралийското правителство. В продукцията са ангажирани близо 2500 души.
Десетки холивудски актьори и продуценти бяха в Австралия през последната година, пише "Сидни морнинг хералд". Сред тях са Никол Кидман, Зак Ефрон, Люк Еванс, Идрис Елба, Натали Портман, Крисчън Бейл, Крис Прат, Теса Томсън.

Деймън е американски актьор, сценарист и продуцент. Носител е на награда "Оскар" за сценария на филма "Добрият Уил Хънтинг" и на две награди "Златен глобус" - за сценарий на "Добрият Уил Хънтинг" и за най-добра мъжка роля в "Марсианецът". Особено популярност му носят изпълненията в "Спасяването на редник Райън", "Догма", "Талантливият мистър Рипли", трилогията за бандата на Оушън и поредицата филми за Джейсън Борн.