Виолета Сечкова ли е „Мата Хари“, в скандала с чекмеджетата на Борисов?
Секция: ПОЛИТИКА
20 Януари 2021 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виолета Сечкова ли е „Мата Хари“, в скандала с чекмеджетата на Борисов?

/КРОСС/ Моят пост в социалните мрежи поставя темата, която сме решили да държим на фокус. Това, което търся аз, е отговор. Българската прокуратура не установи коя е „Мата Хари", при положение, че българският премиер разказа за нея в свое медийно изявление. Това е изключителен проблем". Това каза в „Тази сутрин" по повод скандала с Виолета Сечкова съпредседателят на „Демократична България" Христо Иванов. В последните дни двамата си размениха обръщения в социалните мрежи, като началото постави Иванов, след като стана ясно, че Сечкова е назначена за почетен консул на Южна Корея. Иванов намекна, че именно тя е „Мата Хари", за която Борисов разказа пред германско издание и по този начин свърза името ѝ с изтеклите снимки от спалнята на министър-председателя.

След публикацията на Иванов Сечкова отговори с отворено писмо към съпругата му - Йорданка Иванова, в което заяви, че е потъпкано името на семейството ѝ и в частност нейното - като съпруга и майка.

Съжалявам, ако съм създал дискомфорт за някого. В чисто човешки план това не е нещо, което за мен е приятно. Но от друга страна, когато човек е публична личност, когато човек е част от тази властова конфигурация, от този двор около Борисов, трябва да си дава сметка, че легитимни въпроси, които няма как да не касаят и личния му живот, не може да не се задават. В човешки план разбирам дискомфорта, но в политически план тези въпроси трябва да бъдат задавани, докато институциите не започнат да си вършат работата. Не е въпросът дали аз знам коя е „Мата Хари". Въпросът е институциите в България, прокуратурата, да установи коя е „Мата Хари" и да я разпита. И Борисов да отговори на този въпрос, заяви Иванов.

По отношение на предстоящите избори и следибзорните конфигурации Иванов беше категоричен, че „Демократична България" няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС. Ние имаме списък с големи национални задачи, които трябва да бъдат изпълнени, а много неща, към които се стремим, изискват конституционно мнозинство", каза още Иванов.