„БГ киномаратон по БНТ 2“ продължава
Секция: КУЛТУРА
20 Януари 2021 12:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„БГ киномаратон по БНТ 2“ продължава

Домът на българското кино" отваря врати за зрителите отново на 23-ти и 24-ти януари с любимите български филми

/КРОСС/ Българската национална телевизия винаги е била дом на българското кино. И този уикенд (23-ти и 24-ти януари) е подготвила програма, в която ще излъчи любими на поколения и превърнали се в емблематични български филми. За втори пореден уикенд, каналът за образование и култура на обществената телевизия, БНТ 2, предлага на зрителите селекция от най-добрите български игрални филми от поредиците любими детски филми, любими комедии, Златните рози на българското кино, любими сериали и Топ 10 на българското игрално кино. Най-приятният маратон, в който всеки участник е победител, продължава на 23-ти и 24-ти януари с „БГ киномаратон по БНТ 2" и обещава отново да се превърне в едно голямо удоволствие, за цялото семейство.
За доброто начало на почивните дни програмата започва с любими детски филми. В събота от 9:10 ч. ще станете свидетели какво огромно количество снимки, може да се направи с един лентов фотоапарат във филма „С деца на море". Следват невероятните приключения на „Чоко и жабока Бого", а от 10:40 ч. последвайте „Госпожа Динозавър" до място, където животни, птици и хора летят заедно. В неделя от 10:30 ч. зрителите ще проследят патилата на малкия Митко-Миташки от филма „Куче в чекмедже", който неочаквано се сдобива с куче.
Любимите български комедии ще ви заредят с усмивки и добро настроение в събота с новината за една малка рибка, която ще се превърне в истински „Кит" в 12:30 ч., а студените зимни дни, може да споделите по съседски с героите на култовия филм „Топло" от 13:50 ч. В неделя екипът на БНТ е подготвил нова порция смях с недоразуменията във „Вилна зона" от 12:30 ч., неразбирателствата в брака с „Разводи, разводи" от 13:45 ч. и трагичните инциденти, съпровождащи кастинга за филм в „Ерудитъ" от 15:00 ч.
Във взривоопасни времена не всичко е цветя и рози, но винаги има надежда, че когато се намеси любовта, красотата може да спаси света. В събота, Златните рози на българското кино от 15:20 ч. ще ви поднесат първа и втора част на „Иван Кондарев". В неделя от 16:00 ч. ще придружите един мъж на пътешествие в миналото във филма с Апостол Карамитев „Бялата стая", а от 17:20 ч. ще станете свидетели на опасния поход и несъстоялата се среща на баща и дъщеря в „Под едно небе".
В селекцията на любими българки сериали в събота и неделя, ще разберете какъв е краят на историята на един англичанин в България, който заживя в собствена къща на село. Успява ли да засее малко от своите нрави в българската почва или се оказва победен от местния манталитет? Двете серии на „Английския съсед" са с начален час 18:55 ч.
И този път на финала ще има награди за любителите на Топ 10 на българското кино. В събота от 20:00 ч., поредицата ще ни разходи от едно село до Бъкингамския дворец с филма на режисьора Рангел Вълчанов „Лачените обувка на незнайния воин". След това може да се пренесете в суровата действителност на „Козият рог", а от 23:00 ч. ще споделите тайната на истинското приятелство с героите на „Вчера".
Неделният ден „БГ киномаратон по БНТ 2" ще завърши подобаващо с кражбата на няколко праскови и едно сърце с героите на Невена Коканова и Раде Маркович в „Крадецът на праскови" от 20:00 ч. Темата за трудната любов на двама влюбени и препятствията, които трябва да преодолеят ще продължи веднага след това с участието на Иван Иванов и Янина Кашева във „Всичко е любов". А финалната лента на киномаратона може да пресечете в 23:00 ч., заредени с усмивка и добро настроение от великолепната игра на Тодор Колев в „Опасен чар".
Гледайте „БГ киномаратон по БНТ 2" на 23 и 24 януари 2021 г. по БНТ 2!