Обмислят създаването на Гаранционен фонд в туризма
Секция: Туризъм
20 Януари 2021 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обмислят създаването на Гаранционен фонд в туризма

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Обединение "Бъдеще за туризма". По време на разговора бе обсъдена идеята за създаване на Гаранционен фонд, както и дофинансирането на компаниите заради проблема с предплатените пътувания и замразените опции за туризъм.
Нашите срещи с Вас са регулярни и бих искала да Ви уверя, че като вицепремиер и министър на туризма правя всичко възможно, за да започнем рестарта на сектора, увери присъстващите вицепремиерът. Тя допълни, че е в постоянна комуникация както с представители на туристическия бизнес, така и с местната власт и останалите министри от кабинета. Вярвам, че целта ни е една, а именно туризмът да си възвърне предишните нива. От първия ми ден в това министерство работя в тази посока и ще продължа да го правя и занапред, категорична бе министър Николова.
Представителите на Обединение "Бъдеще за туризма" представиха пред министър Николова идеи за подпомагане на туристическия бранш заради замразения им бизнес. Те поискаха съдействие от вицепремиера и за официализиране на Протокол за работа на туроператорите в условията на COVID-19.