Асоциацията "Здраве и фитнес": Настояваме фитнесите да отворят от 1 февруари
Секция: Здраве
21 Януари 2021 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Асоциацията "Здраве и фитнес": Настояваме фитнесите да отворят от 1 февруари

/КРОСС/ Продължават предложенията, а заедно с това и споровете - кои ограничения, свързани с Ковид 19, кога да отпаднат. За сега е ясно, че големите ученици ще се върнат в класните стаи от 4-ти фервуари - под някакъв ред. Първоначално премиерът обвърза тази дата и с отварянето на фитнесите - спортът вървял ръка за ръка.

"Ние не сме пряко обвързани с децата и тяхното училище, за да ни приравняват заедно с тях и да ни дават наставления за отваряне между 4 и 18 февруари, настояваме мерките да отпаднат от 31 януари, така че да можем от 1 февруари да започнем свободно работа", заяви за "Денят започва" Ива Арапкюлиева от Българска асоциация "Здраве и фитнес".

Подготовката на залите и уредите за отваряне на фитнесите отнема между седмица и 10 дни. В тази сфера работят около 60 000 души, които не получават никакви пари във всеки ден, в който залите не работят.

"Досега не съм чула за някой, който да е получил тези 24 лв. за хората, които работят в тази сфера, никой не е получил парите, а трябваше да се получат декември месец", заяви Ива Арапкюлиева.

Има отворени мерки за помощ, но само някои от хората в бизнеса са получили обезщетението от 10 000 лв. за средния бизнес.

"Истината е, че този бранш и на ресторантите плащат цената всички хора да бъдем здрави в България", заяви Ива Арапкюлиева, Българска асоциация "Здраве и фитнес".