Боно от “U2” с пламенно приветствие към новия президент на САЩ
Секция: Шоубизнес
21 Януари 2021 13:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Боно от “U2” с пламенно приветствие към новия президент на САЩ

/КРОСС/ "Като ирландец винаги съм вярвал, че Америка не е просто държава, това е идея... такава, в която целият свят има дял". Това написа фронтменът на "U2", Боно, по повод полагането на клетва от новия американски президент Джо Байдън.

"Лейди Либърти (Дамата на Свободата) беше наранена и очукана през последните четири години, но днес пламъкът й гори ярко, както ние гледаме как нейната светлина се прехвърля на двама нови лидери, които ще успокоят водите, още дори докато очертават нов курс".

По-нататък музикантът, известен с благотворителните и активистките си инициативи, пише: "Джо Байдън разбира, че в опасни времена като тези се изисква концепцията на Йейтс за студена страст (Уилям Бътлър Йейтс е ирландски поет, есеист, критик и драматург, една от най-изтъкнатите фигури в европейската литература през ХХ век - бел. ред), .... идея както много ирландска, така и много американска. Поздравления и благодат за президента Байдън и вицепрезидента Камала Харис, които създават и оформят историята, те заслужават още много мигове под слънцето".

Боно завършва обръщението си с послание, че написаното е и за онези консерватори, които, "когато са били подтиквани да обърнат гръб на демокрацията, са избрали да поставят партията над страната, истината над общността... и са приели, че хората имат право на глас".