Свиленски, БСП: Защо ГЕРБ крият Борисов и използват „Обединени патриоти“ да им внася поправка на поправката?
Секция: ПОЛИТИКА
21 Януари 2021 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Свиленски, БСП: Защо ГЕРБ крият Борисов и използват „Обединени патриоти“ да им внася поправка на поправката?

Управляващите създават хаос във всички сфери, категоричен е социалистът
 
 /КРОСС/ „Вие непрекъснато създавате проблеми във всички сфери. С това ви предложение може да навредите на други бизнеси и браншове. Колко закона променихте по 66 пъти, защото преди това сте създали хаос, но и след това опитите ви са неуспешни", критикува управляващите  зам.-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски по време на дебатите в парламента за Закона за регулиране на дейностите, свързани с нефт.
Свиленски подчерта, че между създаването и решаването на проблеми стоят съдби на бизнес и хора. Той зададе въпрос към министър-председателя Борисов:  „Нямаше трактор и багер, на който Борисов да не се качи. Той не разбра ли, че няма къде да зареждат? Или ходи само да се снима с тях?". 
Социалистът-депутат продължи да пита: „Защо премиерът използва „Обединени патриоти" да внасят закони и ви е страх да го покажете? От сряда до събота се снима с багеристите, но го няма да каже, че имат проблеми. Нали все ги пита: "Как е, работите ли?" Хайде да си кажем истината в очите!".
На коментар от зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов, че премиерът Борисов няма място в парламента, Георги Свиленски репликира: „ Ясно е, че Борисов няма място в парламента. Той няма място и в Министерски съвет и това българските граждани го разбраха."