Марияна Николова разговаря с директора за България на Turkish Airlines
Секция: Туризъм
21 Януари 2021 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марияна Николова разговаря с директора за България на Turkish Airlines

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с Мехмет Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines. Двамата обсъдиха развитието на туристическия сектор между двете държави.
Турция е един от най-важните ни пазари както за изходящ, така и за входящ туризъм, заяви министър Николова. И допълни, че гостите от южната ни съседка много харесват България - особено зимните курорти и спа дестинациите. По думите ѝ браншът е най-силно засегнат от пандемията от COVID-19 и в тази връзка всеки един постител, който пристига у нас, е структуроопределящ.

От своя страна Мехмет Гюркайнак информира вицепремиера, че в момента се осъществяват 8 полета седмично от София до Истанбул, а от февруари предстоят да стартира и линия от Варна до Истанбул - всеки петък и понеделник. Той разясни още, че в България има много прекрасни места, които представляват интерес за посетителите както през зимата, така и през лятото. Директорът на турските авиолинии за България изрази надежда, че след ваксинацията положението в сектора ще се подобри. Той благодари на министър Николова и за активната ѝ работа по време на пандемията и политиката ѝ относно PCR тестовете.
По време на срещата бе обсъдена и възможността за организирането на журналистически турове между двете страни, както и от и до други държави, приоритетни за развитието на туризма у нас.