Почина френската актриса Натали Делон
Секция: Шоубизнес
21 Януари 2021 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почина френската актриса Натали Делон

/КРОСС/ Френската актриса Натали Делон, бивша съпруга на актьора Ален Делон, почина на 79-годишна възраст. Това съобщи синът й Антъни Делон.

„Почивай в мир, мамо", остави той кратко съобщение в своя Инстаграм на черен фон, придружено от датите на нейното раждане и смърт. В социалната мрежа той не съобщава причината за смъртта, но според АФП актрисата е починала от бързо прогресиращ рак.

Натали Делон, чието истинско име е Франсин Канова, се появява в около 30 филма. Един от най-успешните е първият й филм „Самураят" (1967) на Жан-Пиер Мелвил, с участието на съпруга й, с чиято помощ получава ролята. Бракът им продължава от 1964 до 1969 година. След развода тя продължава да се снима във филми, занимава се с режисура и сама пише сценарии. На българската публика Натали Делон става любимка с филма от 1968 година "Особен урок".

21-годишната Натали среща съвсем случайно Ален Делон в нощен клуб в Париж. Тогава той е във вихъра на славата и е сгоден за Роми Шнайдер, но много бързо започва тайна връзка с Натали. Ален напуска Роми и през август 1964 г. се жени за нея. Веднага след сватбата двамата се качват на кораба „Франс" и отиват в Лос Анджелис на сватбено пътешествие. Там Натали ражда сина им Антъни. Духът на Роми постоянно присъства в техните отношения.
„Ален никога не ми говореше за нея, но от време на време виждах тъгата в неговите очи... Бях много наивна. Той изневеряваше, но не и аз", призна през 2001 г. Натали Делон.
През 2018 г. тя е още по-откровена пред „Пари Мач": „Всичко оставих зад себе си, когато го напуснах. Тръгнах си със сина си и гледачката". Това е всичко. Двамата се развеждат през февруари 1969 г. Веднага след това Ален Делон започва връзка с Мирей Дарк, която продължава 15 години.
Ален и Натали продължават да поддържат отношения. Те са свързани чрез сина им Антъни, който през декември публикува в Инстаграм снимка на двамата си родители.