Проходът „Петрохан“ е отворен за движение
Секция: Автомобили
22 Януари 2021 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проходът „Петрохан“ е отворен за движение

/КРОСС/ Днес около 14,30 ч. се възстановява движението през прохода „Петрохан". Решението за пускането на трафика е взето след обход на трасето от екипи на „Пътна полиция", областните пътни управления София и Монтана, пътноподдържащите фирми и Горското стопанство. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, тъй като от снеготопенето и евентуални нови валежи са възможни свличания на земни и скални маси, падане на дървета и клони на пътното платно.
Служителите на Горското стопанство са премахнали пречупените и падналите от обледеняването дървета, които бяха в непосредствена близост до пътя и застрашаваха безопасността при пътуване. Най-сериозна беше обстановката от северната страна на прохода, в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Пътят през прохода „Петрохан" е почистен и обработен за движение при зимни условия.
Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.