Актриса обвини режисьора на „Трите хикса“, че я насилил на снимките
Секция: Шоубизнес
23 Януари 2021 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Актриса обвини режисьора на „Трите хикса“, че я насилил на снимките

/КРОСС/ Азия Ардженто, италианската актриса и режисьорка, превърнала се в лидер на движението Аз също, обвини в сексуални посегателства Роб Коен, американския режисьор на филма "Бързи и яростни". Обвиненията бяха отправени в интервю за в. "Кориере дела сера", предаде Франс прес.

Ардженто бе една от първите, които заговори за сексуалните посегателства в света на киното и допринесе за началото на движението Аз също. През 2017 г. тя заяви, че е била изнасилена от американския продуцент Харви Уанстийн през 1997, когато е била на 21 години.

В интервюто за италианското издание сега тя твърди, че Коен я насилил през 2002 г. Тя обяви, че той я е дрогирал с наркотик, който обикновено използват изнасилвачите. Ардженто се събудила гола в леглото му на следващата сутрин.

Посегателството било извършено, когато тя снимала филм "Трите хикса" на Коен, в който й партнирали Вин Дизел и Самюел Джаксън.

Говорител на Роб Коен отрече твърденията. Той каза, че по времето, когато са работили, двамата са изградили отлично работна връзка, Коен възприемал Ардженто дори като приятелка и сегашното й обвинение било объркващо предвид онова, което се говорело за самата нея в последните години.

Самата Ардженто бе обвинена в сексуално посегателство през 2018 г. над американския актьор Джими Бенет по времето, когато той бил на 17 години. Първо Ардженто отхвърли твърденията, а после промени мнението си, но представи друга версия на случилото се. Ардженто каза, че Бенет й поискал финансова помощ и нейният партньор по онова време, кулинарният виртуоз Антъни Бурден й дал 380 000 долара, с които да откликне на искането на Бенет.

Обвиненията на Ардженто срещу Коен се съдържат и в книга, която ще има премиера на 26 януари и е озаглавена "Анатомия на едно диво сърце".