Руската полиция задържа над 200 души на протести в подкрепа на Навални в Далечния Изток
Секция: Русия
23 Януари 2021 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руската полиция задържа над 200 души на протести в подкрепа на Навални в Далечния Изток

/КРОСС/ Поддръжниците на арестувания критик на Кремъл Алексей Навални излязоха на улиците в руския Далечен Изток в събота, за да поискат освобождаването му в ден на национални протести, които властите обявиха за незаконни и обещаха да се пресекат в зародиш, предава Reuters.

Навални призова своите поддръжници да протестират, след като беше арестуван миналия уикенд, когато се завърна за първи път в Москва, след като беше отровен през август с нервно-паралитичен агент. Навални бе лекуван в Германия. На видеозаписи от Владивосток се вижда как полицията преследва група протестиращи по улицата, докато демонстрантите в Хабаровск, излезли при температури от около минус 14 градуса по Целзий, скандират „Срам!" и „Бандити!"

Групата за наблюдение на „ОВД-Инфо" заяви, че до момента на митингите са били задържани 48 души, включително 13 в Хабаровск. В Москва полицията издигна барикади около Пушкинския площад, докато работниците бяха ангажирани с реконструкцията му, очевиден опит за осуетяване на демонстрация, която трябваше да започне в 14 часа местно време (13 часа българско време).