Experian България e единствената IT компания с престижното международно отличие „Топ Работодател“
Секция: Технологии
25 Януари 2021 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Experian България e единствената IT компания с престижното международно отличие „Топ Работодател“

/КРОСС/ За трета поредна година Experian България получи престижното признание „Топ работодател" от международния Top Employers Institute. След независим одит, Experian България е единствената IT компания в страната, отличена в тазгодишната класация. Top Employers Institute е създаден преди повече от 30 години, като сертифицира компании в 120 държави.

Годишното проучване на Top Employers Institute изследва стратегиите на компаниите по отношение на хората и отличава най-добрите с високото отличие. Проучването се фокусира върху 6 области: създаване на стратегия за хората, създаване на насърчаваща работна среда, привличане на колеги, развитието и ангажирането им, обединяване и изграждане на култура на доверие, включване и социална ангажираност.

Сертификат за Top Employer получават само работодатели, които отговарят на високите критерии да имат налични иновативни практики и решения, да ги прилагат консистентно в организацията и непрекъснато да ги подобряват и надграждат.
„Нашите колеги са нашето вдъхновение" - коментира Корнелия Венева, директор Човешки ресурси на Experian за България. „Имаме удоволствието да работим с активни, положителни и целеустремени колеги, които са водени от идеята да намерят смисъл и да оставят следа в продукта, който разработват, в услугата, която предоставят и в обществото, към което принадлежат. Именно благодарение на Experian хората, както и на - талантливия екип „Човешки ресурси", успяваме да реализираме идеите и да вървим заедно в посока да даваме пример за изключителни работодателски подходи".

Някои от идеите, които Experian България реализира за служителите си през последните години са проектът FlexWork за гъвкаво работно време и пространство, както и вътрешна академия за развитие на бизнес и технически умения като част от културата на учеща организация.
Компанията беше отличена като Топ работодател също и в други страни, където Experian присъства като Испания, Великобритания, Австралия и Сингапур.