ГЕРБ започва набиране на предложения за народни представители
Секция: ПОЛИТИКА
26 Януари 2021 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ започва набиране на предложения за народни представители

/КРОСС/ Партия ГЕРБ започва кампанията си за набиране на предложения за народни представители. От днес до 8 февруари структурите на управляващата партия в цялата страна ще събират номинациите.

Срокът на кампанията определи на свое заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Разписани са и вътрешни критерии, на които кандидатите трябва да отговарят.

Номинациите ще се правят лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една от структурите на партията.

Кандидати за народни представители, които са членове на партия ГЕРБ в съответната общинска или районна структура, могат да бъдат номинирани във всяка една от другите структури в страната.

В листата на ГЕРБ отново ще могат да бъдат номинирани и безпартийни кандидати от т.нар. гражданска квота.

По време на кампанията се очаква сериозно преразглеждане на актива на ГЕРБ след отлъчването на бившия втори в партията Цветан Цветанов и заявката му за участие на предстоящите парламентарни избори с новия му политически проект.

След приключването на събранията по номинациите за кандидат-депутати, ръководният орган на партия ГЕРБ ще направи детайлен преглед на всички предложения и ще утвърди кандидатските листи за народни представители на партията.

Очаква се водачи на листите да са голяма част от министрите на ГЕРБ в настоящия кабинет. Като нови водачи на листи по места се спрягат социалният министър Деница Сачева и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.