Михаил Константинов: Има проблем с гласуването на българите в чужбина
Секция: ПОЛИТИКА
26 Януари 2021 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Михаил Константинов: Има проблем с гласуването на българите в чужбина

/КРОСС/ Има един основен проблем - гласуването на българите в чужбина. Не знаем какви ще бъдат условията за гласуване, трябва отсега да се мисли какво да се направи. Това заяви в "Денят започва" проф. Михаил Константинов - председател на "Информационно обслужване".

Трябва да се разкрият секции, където има заявки, както и в консулствата и посолствата. Спекулира се много с броя на избирателите зад граница - 2 млн., 3 млн. и т.н. Това са абсолютно неверни числа - в чужбина има по-малко от 1 млн. български избиратели, каза Константинов. Той предлага на 4 април да започне активна регистрация, за да се изчистят избирателните списъци. Това не е кой как е гласувал, това е кой е гласувал. При всякакви нови избори към този списък ще добавяме имената на други български граждани, които са гласували. Проф. Константинов очаква в един актуализиран списък да присъстват около 3,5 млн. избиратели.

Така българите ще се убедят, че списъците се чистят и няма фантоми, заяви още председателят на "Информационно обслужване".