Снимат документален филм за попечителството над Бритни Спиърс
Секция: Шоубизнес
26 Януари 2021 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Снимат документален филм за попечителството над Бритни Спиърс

/КРОСС/ Документален филм на „Ню Йорк Таймс" ще разгледа задълбочено движението #FreeBritney, чиито загрижени фенове агитират за независимостта на поп звездата, съобщава Dazed & Confused.

Прословутата и противоречива битка за попечителството над Бритни Спиърс ще бъде обект на новия документален филм.

Озаглавен „Framing Britney Spears", филмът ще проследи възхода на певицата до поп звезда, борбата й с психичното здраве, последвалата хоспитализация и движението #FreeBritney, което се стреми да помогне на Бритни да си възвърне независимостта.

Бащата на Бритни, Джейми Спиърс контролира кариерата и финансите на дъщеря си от 2008 г., след като тя беше приета в психиатрична болница за пет дни. Въпреки че това трябваше да приключи през 2009 г., все още продължава и днес - повече от десетилетие по-късно. Случаят беше частен през по-голямата част от това време, но привлече общественото внимание през последните години, отчасти поради стартираното от феновете движение #FreeBritney.

„Начинът, по който се отнасяхме към нея, беше отвратителен", казва един от интервюираните в трейлъра на „ Framing Britney Spears" .

„Защо баща й взема всичките решения вместо нея?", пита друг, добавяйки: „Защо тя все още е в това положение?"

През ноември миналата година съдия отказа да отстрани Джейми от централната му роля като попечител, което доведе до твърдение на Бритни, че „няма да участва отново, ако баща й отговаря за кариерата й".

Джейми обаче се придържа към ролята си на попечител на певицата, казвайки пред Cи Ен Ен миналия месец: „Когато член на семейството се нуждае от специални грижи и защита, семействата трябва да се активизират, както направих през последните над 12 години, за да опазим, защитим и продължаваме да обичаме Бритни безусловно. Имам и ще продължа да осигурявам непоклатима любов и ожесточена защита срещу хората със самоцелни интереси и тези, които се стремят да навредят на нея или на моето семейство".

Засега е предвидено попечителството на Бритни да остане в сила поне до следващия месец , въпреки че бившият й мениджър казва, че певицата може да остане под него „до края на живота си".