Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Януари 2021 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус

/КРОСС/ Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус. Това уверение получиха представители на Съвета на ректорите от ръководството на Министерството на здравеопазването по време на среща във ведомството. Целта е да се провери степента на разпространението на COVID-19 в цялата образователна система в страната.

В кампанията за тестване, предхождаща поетапното възстановяване на присъствени дейности в сферата на образованието, от самото начало са включени и преподавателите във висшите училища. Всеки от тях, който пожелае, ще може да се изследва за COVID-19. Тестването на работещите в сферата на образованието, което започна този месец, е доброволно и безплатно.

На срещата в Министерството на здравеопазването присъстваха ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски" и председател на Съвета на ректорите проф. дфн Анастас Герджиков, деканът на Юридическия факултет в СУ проф. д-р Даниел Вълчев, ректорът на Техническия университет проф. дн инж. Иван Кралов, ректорът на Минно-геоложкия университет проф. д-р Ивайло Копрев и ректорът на НСА проф. д-р Николай Изов.