Заведения излизат на протест утре: Не сме се съгласявали с дата за отваряне 1 март
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Януари 2021 17:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заведения излизат на протест утре: Не сме се съгласявали с дата за отваряне 1 март

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България не са участвали днес в преговори относно дата за отваряне, съобщиха от там в официално писмо до медиите.

Нашите искания по темата са ясни и категорични, и са обявени многократно и гласно - отваряне на 1 февруари 2021 г.

На среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов са били представители на хотелиерския бранш от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). На нея те са договорили отваряне на ресторантите на 1 март с капацитет от 50% и работно време до 22.30 ч., а за нощните клубове датата е 15 март 2021 г., за което те трябва да понесат своята отговорност, най-малко пред техните членове.

Подчертаваме, че БХРА никога не е заявявала своята подкрепа за протеста на бранша, допълват от двете браншови организации на заведенията.

Нашите сдружения категорично заявяват, че не са съгласни с тези дати и намерението ни да протестираме и да искаме отваряне на 1 февруари остава.

Призоваваме всички представители на засегнатите бизнеси да подкрепят протеста ни в 12 часа утре (27 януари) пред Министерски съвет, се казва още в съобщението.