Нов мост ще бъде построен над река Бошулска в област Пазарджик
Секция: Автомобили
27 Януари 2021 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов мост ще бъде построен над река Бошулска в област Пазарджик

/КРОСС/ Днес ще започне разрушаването на съществуващия мост над река Бошулска на третокласния път III-3704 в област Пазарджик. На мястото на съществуващото съоръжение при 11-ти км на пътя Пазарджик - Бошуля - Ветрен - АМ „Тракия" ще бъде изграден нов мост с две ленти за движение и тротоари.

Съоръжението в с. Бошуля е построено през 30-те години на миналия век и оттогава не е основно ремонтиран. Старият мост е с една лента за движение и трафикът по него се осъществява с изчакване. Заради амортизация на съоръжението е ограничено преминаването на превозни средства над 10 тона. Третокласният път осигурява най-кратката връзка на гр. Ветрен с областния център Пазарджик.

Изпълнител е „ЕКО-ХИДРО-90" ООД. Строително-монтажните работи са възложени след процедура по Закона за обществените поръчки. Стойността на договора е 1 738 033 лв. Срокът за изпълнение е 180 дни. Строителният надзор ще осъществява „План инвест Пловдив" ЕООД. Техният договор е за 48 180 лв. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22" ООД.

За изпълнение на строителните дейности ще бъде затворен участък от 320 м. Превозните средства ще преминават по обходни маршрути както следва:

За МПС до 3,5 тона:

По направление Пазарджик - с. Бошуля: от кръстовище на път III-3704 с ул. № 28 преди моста на р. Бошулска, през уличната мрежа на с. Бошуля и обратно по направление с. Бошуля - Пазарджик. Шофьорите трябва стриктно да следват поставената временна сигнализация.


За МПС над 3,5 тона:

По направление Пазарджик - с. Бошуля: от кръстовището на път II-37 Пазарджик - Пещера - Батак - Доспат и път III-3704 по ул. „Стоян Ангелов" в Пазарджик, бул. „Георги Бенковски" до разклона за с. Драгор. След това по път III-803 през с. Драгор, с. Динката, от там по общински път през с. Памидово до с. Карабунар. От с. Карабунар по път III-8402 Ветрен - Септември - АМ „Тракия" до кръстовището с път III-3704 до с. Бошуля и обратно по направление с.Бошуля - Пазарджик.