Борисов: Разбираме ресторантьорите и помагаме на всички с близо 3 млрд. лв
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2021 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Борисов: Разбираме ресторантьорите и помагаме на всички с близо 3 млрд. лв

/КРОСС/ Показателите на България за брой заразени и настанени в интензивни отделения е най-добър, обяви премиерът Бойко Борисов.

На среща с кметове, на които държавата отпусна 5 млн. и 600 хиляди лева за преодоляване на бедствия, той още веднъж се обърна към ресторантьорския бизнес.

Борисов заяви, че не е логично сега всичко да бъде отворено, да се вдигне заболеваемостта и после отново държавата да затвори.

"Рискът е огромен и вие виждате, че България има най-добрите параметри, защото много майсторски по всеки един важен за пандемията момент ние го предотвратявяхме, както сега с бедствията и авариите. Нашите показатели до момента за брой заразени, починали и съответно в интензивните структури, е най-добър. И вместо да му се радваме, сега ще си търсим начин да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както в другите държави, трябва ли да го направим, логично ли е? Защото отпускаме, отпускаме, отпускаме, докато параметрите са тези? Ясно го обясних, кой както иска така да го разбере, разбираме ги и тях. Затова социалното министерство толкова мерки за подкрепа, вчера ги броихме 2 млрд. Плюс пенсионерите - над 3 млрд. Огромни пари, нека да кажат кое правителство е дало толкова пари целево.", заяви премиерът Борисов.