Бил Гейтс: Хората наистина ли вярват, че с ваксината ще им имплантират чипове?
Секция: Коментари
27 Януари 2021 15:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бил Гейтс: Хората наистина ли вярват, че с ваксината ще им имплантират чипове?

/КРОСС/ Съоснователят на компанията "Майкрософт" Бил Гейтс, който се изявява като филантроп, каза, че е шокиран от мащаба на "налудничавите" и "злобни" конспиративни теории, разпространявани за него в социалните мрежи по време на пандемията от Covid-19, но заяви, че би искал да установи, какво стои зад тях.

В интервю за "Ройтерс" Гейтс каза, че милиони постове в социалните мрежи с "налудничави конспиративни теории" за него самия и за водещия американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи вероятно са намерили привърженици заради комбинацията от страховитата пандемия от коронавируса и възхода на социалните медии.

"Никой не би могъл да предскаже, че аз и д-р Фаучи ще заемем такова значимо място в тези наистина злобни теории", каза Гейтс и добави: "Много съм изненадан от това. Надявам се, че ще отмине".

Някои от конспиративните теории включват твърдения, че Фаучи и Гейтс са създали пандемията, за да се опитат да контролират хората, че искат да спечелят от разпространението на Covid-19 и да използват ваксините, за да имплантират на населението чипове.

"Наистина ли хората вярват на подобни неща?", запита Гейтс в интервюто.

Той похвали Фаучи и Франсис Колинс, ръководителя на Националния институт за здравеопазване като "умни" и "чудесни хора" и каза, че очаква с нетърпение да види как ще съумеят да работят ефективно с новото правителство на Джо Байдън.

Гейтс изрази загриженост, че бедните страни ще получат ваксини срещу коронавирус с 6 до 8 месеца закъснение и каза, че в момента всеки политик е под натиск да осигури най-доброто за страната си в условията на пандемия.