Задържаха 52-годишен трафикант на хора от Сирия
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2021 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха 52-годишен трафикант на хора от Сирия

/КРОСС/ В Хисарско задържаха 52-годишен трафикант на хора от Сирия. Той подпомагал 9 граждани да преминат незаконно страната.

Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем и задържа 52-годишен мъж за подпомагане на 9 граждани на Сирия да преминат незаконно през страната, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Мъжът е бил задържан в хисарското село Черничево на 26-ти януари, тъй като се опитал противозаконно да подпомогне като осигурил транспорт на 9 граждани от Сирия, между които и 11 годишно момче, да преминат в страната.

52-годишният мъж шофирал лек автомобил със старозагорска регистрация, в който пътували чуждите граждани. Той е с инициали М.Г и не се подчинил на полицейско разпореждане да спре за проверка моторното превозно средство и продължил да се движи по пътя в посока от Дуванлии към Хисаря.

След полицейско преследване и издирване мъжът е бил задържан. Същият ден край язовир в землището на Черничево, са били установени 9 чужденци, всички мъже, между които и 11-годишното момче. Чужденците искали да стигнат до София.

Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и по отношение на повече от едно лице и на лице, ненавършило 16-годишна възраст, което е престъпление по чл. 281 ал. 2 т. 1 т. 4 и т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че противозаконно е попречил на орган на властта - полицейски служители, да изпълнят задълженията си - престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият М.Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава.