До колко ще паднат термометрите днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Януари 2021 08:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До колко ще паднат термометрите днес

/КРОСС/ Днес облачността от запад-югозапад ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд от запад отново ще се увеличи. На отделни места, главно в планините ще превалява сняг.

Ще остане ветровито с предимно умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, максималните ще са от 0 до 5 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното, но ще продължи да се повишава и ще се доближи до обичайното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд все още със слаби валежи от сняг. След обяд валежите ще спрат, а привечер и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта навсякъде ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 1-2 градуса.

Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините след временното разкъсване и намаление на облачността, след обяд от запад тя отново ще се увеличи и на отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна и максималната на 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.

В петък сутринта ще е сравнително студено, с минимални температури на места до минус 8, минус 10 градуса. През деня с умерен вятър от запад-югозапад бързо ще се затопля. Облачността отново ще се увеличи. През нощта срещу събота и в събота до около обяд от запад на изток на места ще превали дъжд, в планините над 1500 метра - сняг; в равнинната част са възможни поледици. В събота още от сутринта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде умерен, временно силен. Валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и временно ще намалее.