Тежка техника разчиства над 2-метровия сняг от пътя за Белмекен
Секция: Автомобили
28 Януари 2021 14:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тежка техника разчиства над 2-метровия сняг от пътя за Белмекен

/КРОСС/ Започна почистването към пътя за високопланския спортен комплекс "Белмекен", където силният вятър и снеговалеж блокираха 180 спортисти вчера. Това съобщи в профила си във Фейсбук спортният министър Красен Кралев.

След като метеорологичната обстановка се нормализира, снегопочистването стартира.
Снегорин и ратрак, които са собственост на най-добрата високопланинска спортна база в Европа, разчистват няколкометровите преспи, които бяха натрупани в последните 24 часа. Очаква се в късния следобед отсечката, която с дължина 4 км да бъде почистена и пътят към базата да е проходим, съобщи още Кралев.

Спортният министър допълни, че от вчера е в постоянен контакт с директора на базата Илиян Пищиков и атлетите."Няма поводи за притеснение за нашите спортисти. Условията, при които са настанени са отлични", категоричен е Красен Кралев.

В момента във ВСК "Белмекен" се подготвят 180 спортисти заедно с техните екипи. Всички те споделят, че са изключително доволни от комфорта, който им предоставя спортната база.

Тренировъчният процес на атлетите не е нарушен и се провежда по график.

Те са напълно обезпечени и имат всичко необходимо.

Освен българските национали в базата са още спортисти от Германия, Унгария и Молдова, а в събота ще пристигнат и плувци от Малта.