Пловдивската листа с млади, образовани и реализирани лица
Секция: ПОЛИТИКА
07 Февруари 2021 12:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пловдивската листа с  млади, образовани и реализирани лица

/КРОСС/ Приключи гласуването по документите на годишната отчетна конференция на пловдивските социалисти, в която участваха 111 делегати от 123 регистрирани. Форумът се проведе съгласно правилата за неприсъствено заседание с лично полагане на подпис. Делегатите имаха възможност да гласуват и за внесени допълнително предложения. До края на изборния ден в събота няма постъпили жалби или сигнали за изборния процес.

С 86 гласа делегатите гласуваха отвод на четирима кандидати за народното събрание: досегашния депутат Георги Йорданов, Иван Петков - Бебето, Иван Цанов и Стефчо Таушанов. Мотивите бяха два: по време на Местни избори 2019 не са работили за кандидата на БСП и в медийни участия са използвали обидни епитети за пловдивските си другари. Предложение за отвод към част от пловдивското ръководство, сред които двамата заместник-председатели Нина Чавдарова и Атанас Петков и досегашният депутат Георги Търновалийски също беше внесено, но то получи само 10 гласа.

Днес ще бъдат проведени три балотажа, като те засягат позициите след 15 място. В първата десетка делегатите вече поставиха млади професионалисти и ярки активисти. Теодора Халачева получи най-висок вот - 85. Тя е най-младата народна представителка в 44. НС, а в 45. НС ще отстоява последователно младежката кауза. След нея пловдивските делегати подредиха със 74 гласа 32-годишния хирург и баща на няколко месечна дъщеричка д-р Любомир Паунов. Юристката Недялка Петрова е подкрепена с вота на 63 делегати, влиза с висока експертиза в областта на данъчното право. Младежкият координатор Никола Ванков е на 22 -години, той е студент по медицина и активен доброволец в отделение за ковид болни. След него е 31-годишната Таня Николова, политолог и майка на първокласник, която работи вече два мандата с групата общински съветници. Следва 36-годишният Димитър Михайлов, който е с инженерно образование и работи в частния сектор по професията си. 34-годишният юрист и мениджър на пловдивска болница Веселин Димитров е следващият в листата на БСП. Този екип на млади, способни и утвърдени в редиците на БСП лица е достоен да застане зад водачите Корнелия Нинова и проф. Иво Христов. Според решението на Националния съвет 4-то, 10-то и 16-то място са за коалиционни партньори и гражданска квота.

След провеждането на балотажи Конференцията ще утвърди и окончателния състав на листата по вишегласие.