Пореден успех: Мария Бакалова спечели награда на Лондонските кинокритици
Секция: Шоубизнес
08 Февруари 2021 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пореден успех: Мария Бакалова спечели награда на Лондонските кинокритици

/КРОСС/ Мария Бакалова спечели наградата за актриса в поддържаща роля на Лондонските кинокритици за филма "Борат 2", съобщи в. "The Guardian". Тя измести за наградата Елън Бърнстин ("Да намериш отново себе си") и Аманда Сайфред ("Манк").

Голямата награда за филм на годината Лондонските кинокритици (London Critics Circle) присъдиха на "Земя на номади". Филмът спечели още две награди на виртуалната церемония - за актриса на годината на Франсис Макдорманд и за сценарий на Клои Чжао. Филмът вече се очертава като фаворит в холивудския награден сезон, като част от групата режисирани от жени, получаващи много номинации. Той беше отличен и на кинофестивала във Венеция.

Хорърът "Сейнт Мод" също получи три приза, включително и за британски фим на годината.

Наградата за най-добър актьор заслужи посмъртно Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", предава БТА.

Превъплъщението на бургазлийката в дъщерята на казахстанския журналист - Тутар, до този момент ѝ донесе редица серизони постижения, а едно от тях е, че Бакалова стана в първата българка в историята, която е номинирана за престижната награда "Златен глобус" в категория "Най-добра женска роля". Церемонията по връчването на призовете ще се състои в последния ден на този месец, а в нея за статуетката тя ще трябва да премери сили с актриси като Мишел Пфайфър и Кейт Хъдсън.

Преди по-малко от седмица и Гилдията на актьорите също номинира Мария за изпълнението ѝ в лентата на Саша Коен, който е сигурен, че всяко едно постижение я отвежда с една стъпка по-близо до "Оскар"-а, който ѝ предрече още преди няколко месеца - в свое интервю, състояло се през премиерната седмица на продукцията с тяхно участие, качена в стрийминг платформата Amazon Prime.

"Боже мой! Шокирана съм! 
Благодаря на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд за тази чест!
Да бъда номинирана за ролята на такава страхотна жена, каквато е Тутар, ще остане завинаги върховата точка не само в кариерата, но и в живота. Толкова съм благодарна на Саша Коен както и на филма "Борат"!

Аз съм най-щастливият човек в целия свят и се надявам това признание ще привлече повече внимание към някои от моите невероятно талантливи колеги  в България и Източна Европа", гласят думите на Мария в Инстаграм, с които обяви новината, че ще се бори за "Златен глобус".